Ostavka ministra zbog poklona

Australijski ministar odbrane Džoel Fidžibon podneo je ostavku, pošto su mu upućene kritike jer nije prijavio poklone koje je dobio.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2009.

11:15

Default images

Fidžibon je izjavio da je takođe došlo do sukoba interesa između australijske vlade i kompanije njegovog brata. Fidžibon je prvi političar koji je napustio laburističku vladu otkako je Kevin Rad postao premijer u novembru 2007. godine.

Australijski štampani mediji pišu da je Fidžibon premijeru Radu uputio pismo u kome kaže da nije "u potpunosti ispoštovao pravila ponašanja ministra".

Rad je na konferenciji za novinare u Kanberi izjavio da je Fidžibon bio "prvoklasan ministar odbrane", navodeći da njegovi ministri moraju da znaju da "vlada očekuje visoke standarde po pitanju lične odgovornosti".

Fidžibon je sinoć parlamentu uputio izvinjenje, jer nije prijavio troškove smeštaja isplaćene privatnoj kompaniji zdravstvenog osiguranja, čiji je vlasnik njegov brat Mark.

On je, takođe, morao da ispravi prijavu iz marta ove godine, jer se ispostavilo da nije platio troškove za putovanje koje je platila kinesko-australijska poslovna žena Helen Liu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: