Subota, 16.05.2009.

16:19

"Radnici Robnih kuća namireni"

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da su mu predstavnici nadležnih institucija rekli da su bivši radnici Robnih kuća “Beograd” namireni.

Izvor: B92

Default images

Ljajić je objasnio da je bivše radnike Robnih kuća "Beograd" pokušao da ubedi da prekinu štrajk, ali i da je razgovarao sa predstavnicima nadležnih institucija o njihovim problemima.

“Razgovarao sam sa njima u nameri da ih ubedim da prekinu sa štrajkom. Zna se koje su institucije i ministarstva nadležna. Oni tvrde da su radnici namireni, prema tome ne mogu da se mešam u tuđ posao”.

Govoreći o Tekstilnom kombinatu "Raška", Ljajić je rekao da je Vlada donela odluku da se do 22. maja reše problemi vezani za socijalni program i povezivanje radnog staža.

On je istakao i da deo imovine kombinata treba prodati i od toga isplatiti poverioce, bivše i sadašnje radnike.

“Razgovarao sam sa radnicima, oni nisu u potpunosti zadovoljni onim što je učinjeno. Očekujem da ćemo naredne nedelje takođe definisati neka sporna pitanja u vezi ovog problema, jer po jednoj verziji dugovanja su 350 miliona dinara, a prema rečima radnika ta dugovanja iznose 800 miliona dinara”, naveo je Ljajić.

Grupa od oko 150 bivših radnika RK "Beograd", nezadovoljna načinom privatizacije tog preduzeća, zahteva isplatu zaostalih zarada i akcija, kao i dodatne naknade po godini radnog staža. Nezadovoljni radnici blokirali su centralne beogradske ulice zahtevajući da se ispune njihovi zahtevi.

I radnici Tekstilnog kombinata "Raška" protestovali su zbog višegodišnjih neisplaćenih zarada. Bivši radnik tog kombinata Zoran Bulatović iz Novog Pazara u znak protesta sebi je odsekao mali prst, a radnici su upozoravali da će štrajk radikalizovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: