Policajac teško ranjen u obračunu

Jedan policajac i dvojica osumnjičenih za krađu u Zrenjaninu ranjeni su u obračunu vatrenim oružjem kod benzinske pumpe "Minut" na autoputu Beograd-Novi Sad.

Izvor: B92

Subota, 11.04.2009.

14:35

Default images

Portparol novosadske policije Stevan Krstić kaže da su povrede policajca Vladimira G. (31) iz Novog Sada, opasne po život i da je smešten u Klinički centar Vojvodine. Dodao je da su razbojnici lakše ranjeni.

Ministarsvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da su uhapšeni Zoran Jovanović (30) iz Valjeva, Danijel Tomić (19) iz Koceljeva i Nenad Matić (27) i Aleksandar Majmunović (24) iz Beograda, odgovorni za ranjavanje policajca i pljačku zlatare u Zrenjaninu.

U Kliničkom centru Vojvodine agenciji Beta je rečeno da je policajac operisan i da je "u stabilnom stanju". Kako Beta saznaje, on je ranjen u ruku i u grudni koš.

Otac Vladimira G. bio je takođe policajac i poginuo je na zadatku 1986. godine. U Kliničkom centru Beti je rečeno da je jedan od pljačkaša, Zoran J. iz Valjeva lakše ranjen u potkolenicu i da je hospitalizovan na Klinici za ortopediju.

Samo ogrebotine je u obračunu zadobio Danijel T. i on je nakon pregleda otpušten iz Kliničkog centra. Prema Betinim izvorima, Danijel T. je ranio policajca Vladimira G.

Portparol novosadske policije je rekao da je do obračuna došlo kada je policijska potera pokušala da zaustavi automobil sa četvoricom razbojnika, koji su pre toga opljačkali jednu zlataru u Zrenjaninu.

Osumnjičeni za razbojništvo su otvorili vatru na policiju i ranili jednog pripadnika MUP-a, nakon čega je policija uzvratila na vatru i ranila dvojicu pljačkaša, kazao je Krstić.

Prema njegovim rečima, policija je uhapsila preostalu dvojicu pljačkaša.

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Nenad Simović rekao je agenciji Beta da je uviđaj delom završen i potvrdio navode policije.

Muškarci koji su učestvovali u oružanom obračunu s policijom na autoputu u blizini Novog Sada, pre toga su opljačkali jednu zlataru u Zrenjaninu, potvrdila je agenciji Beta zrenjaninska policija.

Razbojništvo se dogodilo uz upotrebu vatrenog oružja, u 12.30 u zlatari "Mališa" kod Stare pijace, u centru Zrenjanina, naveli su u zrenjaninskoj policiji. Pljačkaši su iz zlatare odneli veće količine zlata.

Razbojnici su se nakon toga putničkim vozilom bez registarskih oznaka udaljili u pravcu Novog Sada i Beograda, a policija iz Zrenjanina i Novog Sada organizovala je poteru za njima.

MUP Srbije danas je saopštio da će sutra u 13 sati ministar policije Ivica Dačić obići ranjenog Vladimira G. Ranjenog policajca danas je obišao i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: