Magistrat ostaje radikalima

Radikali ostaju u zgradi Magistrata u Zemunu do 2028. godine, iako je prostor zakupljn po simboličnoj ceni u vreme kad je SRS bio na vlasti.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

19:53

Default images

Naime, odbijen je zahtev za reviziju pravosnažne presude kojom je potvrđena valjanost ugovora o zakupu. Dok su bili na vlasti u Zemunu, radikali su od Zemunskog informativno-poslovnog sistema (nekadašnjeg Poslovnog prostora) zakupili zgradu na period od 30 godina po simboličnoj ceni.

Posle promene vlasti pokrenuta je parnica i Četvrti opštinski sud doneo je 2005. godine presudu kojom su odbačene tužbe advokata Đorđa Nedeljkovića iz Zemuna i grada Beograda u delu u kojem su trazili da je ništavan ugovor o dugoročnom zakupu.

Đorđe Nedeljković i grad Beograd su se žalili Okružnom sudu, žalbe su odbijene i potvrđeno je rešnje o odbačaju tužbe i odbačene žalbe na presudu.

Nedeljković i grad Beograd podneli su potom i zahtev za reviziju Vrhovnom sudu, kao vanredni pravni lek, rekla je agenciji Beta portparol Vrhovno suda Vesna Dabić. Ona je navela da je Vrhovni sud odbio taj zahtev.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović potvrdio je da ta stranka ostaje u prostorijama na Magistratskom trgu.

Zgrada Magistrata ima oko 2.100 kvadrata poslovnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: