Kalamperović čeka instrukcije

Crnogorski ministar policije Jusuf Kalamperović izjavio je da čeka instrukcije državnog vrha o eventualno novim pregovorima sa Srbijom o dvojnom državljanstvu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

00:42

Default images

Kalamperović je rekao da crnogorska vlada još nije zauzela stav o predlogu Beograda. On nije želeo da komentariše izjavu srpskog ambasadora u Podgorici Zorana Lutovca da je Crna Gora zakočila pregovore o dvojnom državljanstvu.

"Vlada još nije razmatrala predlog koji je srpski ministar policije Ivica Dačić uputio Podgorici 31. januara", rekao je Kalamperović i podsetio da je Dačić prethodno predložio i nove pregovore o dvojnom državljanstvu.

On je rekao da ne zna kada bi crnogorska vlada mogla da razmatra srpski predlog jer, kako je rekao, to ne zavisi od njega. Kalamperović je objasnio da je srpski predlog uputio predsedniku države Filipu Vujanoviću, predsedniku Vlade Milu Đukanoviću i predsedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.

Instrukcije još nisam dobio, kazao je crnogorski ministar policije, a preneli su podgorički mediji.

Ambasador Srbije u Podgorici izjavio je juče da sporazum nije potpisan zato što je Podgorica, a ne Beograd, u poslednjem trenutku odustala od dogovora.

Lutovac je objasno da je bilo dogovoreno da dvojno državljanstvo zadrže svi koji ga dobiju do trenutka potpisivanja sporazuma, ali je Crna Gora, kazao je on, odustala i kao rok definisala 22. oktobar prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: