Interfaks: Sporazum 5. decembra

Rusija i Srbija planiraju da potpišu dokumenta o naftno-gasnom aranžmanu 5. decembra u Beogradu, javio je Interfaks pozivajući se na izvore bliske pregovorima.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2008.

18:00

Default images

Agencija navodi da će rusku delegaciju na ceremoniji predstavljati predsednik Upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler.

Među bilateralnim dokumentima mogli bi biti potpisani ugovori o kupovini 51 odsto akcija NIS-a od strane "Gaspromnjefta", memorandum o izgradnji kraka gasovoda Južni tok kroz Srbiju, kao i memorandum o izgradnji i modernizaciji podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, navodi agencija.

Agenciji Beta srpski izvori u Moskvi potvrdili su da će Miler posetiti Beograd 5. decembra, ali nisu mogli da potvrde i potpisivanje navedenih dokumenata. Oni su naveli da će u delegaciji biti i predstavnik predsednika Rusije za Centralni federalni okrug Georgij Poltavčenko.

Moskovska banka saopštila je u sredu da će u Beogradu 5. decembra biti potpisan sporazum o osnivanju srpsko-ruskog dijaloga, čemu će u Predsedništvu Srbije prisustvovati Poltavčenko, predsednik Moskovske banke Andrej Borodin, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i ministar za ekonomiju Mlađan Dinkić.

Šef upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler i generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović razgovarali su u četvrtak u Moskvi o realizaciji srpskog dela gasovoda Južni tok i rekonstrukciji podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru, saopštio je "Gasprom".

Miler i Bajatović su razgovarali o toku priprema za izradu studije izvodljivosti srpskog dela gasovoda i usaglasili korake o stvaranju zajedničkog preduzeća u okviru projekta. Oni su, takođe, razmotrili perspektive razvoja kapaciteta podzemnog skladišta gasa za povećanje efikanosti isporuka ruskog gasa u Srbiju i njegovog daljeg tranzita u treće države, naveo je "Gasprom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: