Rafinerija kriva za novo zagađenje

Uzrok novog zagađenja benzenom u Pančevu su otpadne vode Rafinerije nafte Pančevo, saopštila je inspekcija za ekologiju.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

17:25

Default images

Od 2 do 5 sati jutros izmereno je 88 mikrograma benzena po metru kubnom vazduha, a prema podacima gradskog Zavoda za javno zdravlje dozvoljena količina benzena je pet mikrograma po kubnom metru. U vreme zagađenja u Pančevu su vladali i nepovoljni meteorološki uslovi koji su doprineli da zagađenje dođe do grada.

Republička inspektorka za zaštitu životne sredine Olivera Topalović izjavila je da su uzrok zagađenja otpadne vode Rafinerije Pančevo. Ona je dodala da je pregledom utvrđeno kako su te otpadne vode naknadno prebačene u fabriku za preradu otpadnih voda u HIP Petrohemiju.

Topalovićeva je rekla da je neophodno izvršiti dodatne preglede kako bi se utvrdilo da li postoji odgovornost za najnovije zagađenje u Pančevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: