Radisavljević: Opasan presedan

Odluka o ukidanju pritvora pripadnicima “stečajne mafije“ je opasan presedan, smatra specijalni tužilac za organizovani kriminal.

Izvor: B92

Nedelja, 03.08.2008.

01:46

Default images

Miljko Radisavljević je, komentarišući odluku Vrhovnog suda o ukidanju pritvora optuženima Sekuli Pjevčeviću, Jelici Živković i Goranu Kljajeviću, izjavio za Blic da se time dezavuiše rad ne samo tužilaštva, već i policije, istražnih sudija, a u velikoj meri i Veća pred kojim se vodi glavni pretres.

Kada je u pitanju ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Radisavljević kaže da do sada prikupljeni dokazi nisu dovoljni da bi Specijalno tužilaštvo moglo da podnese zahtev za sprovođenje istrage, ali se nada da će s novim kadrovima u bezbednosnim strukturama biti otkriveni počinioci tog krivičnog dela .

Kada je u pitanju slučaj Stanka Subotiča i odbijanje Rusije da ga izruči državnim organima Srbije, Radisavljević podseća da je pritvor Subotiću određen po više osnova, a ne samo zbog opasnosti od bekstva, te da je zbog toga je sud odbijao predloge za određivanje jemstva koji su do sada podnošeni.

Kada je u pitanju politička pozadina atentata na premijera Zorana Đinđića, Radisavljević kaže da se tužilaštvo “neće baviti političkom pozadinom bilo kog događaja, pa ni pomenutog i da takve ocene trebalo bi da daju istoričari, politikolozi i drugi.“ On kaže da tužilaštvo interesuju krivično-pravni aspekti tog događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: