Startovao B92.fm

Za 24 sata na B92.fm registrovalo se 5.100 korisnika, 30.000 jedinstvenih posetilaca otvorilo je 185.000 strana, a pušteno je 29.500 pesama.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2008.

10:32

Default images

Novi vebsajt B92.fm, koji je pokrenuo B92 uz strateško partnerstvo sa Telekomom Srbije, jedini je sajt te vrste u Evropi. Sajt na nov način povezuje internet, radio i muziku, kao i druženje. B92.fm je interaktivni radio, koji će registrovanim korisnicima omogućiti da sami manipulišu svim programskim sadržajima Radija B92, da ih slušaju u vreme koje njima odgovara, na mestu koje sami izaberu.

On predstavlja pravu revoluciju na Internetu Srbije i ima šansu da postane i globalno popularan. Sajt se promoviše na štandovima Telekoma na "Egzitu".

Korisnicima je na raspolaganju muzička baza Radija B92 sa preko 200.000 numera, kao i radijske emisije B92 po izboru.

Oni koji su bar jednom koristili sajtove poput Fejsbuka (Facebook) ili Jutjuba (Youtube) brzo će se snaći i na B92.fm. Ovaj sajt omogućava korisnicima da naprave svoj profil, sklapaju prijateljstva ili kače fotografije.

"Ovo je ta kategorija sajta, samo što naš sajt u startu ima sadržaj i to ne bilo kakav, nego vrlo ozbiljnu muzičku bazu Radija B92", kaže Dejan Restak, direktor projekta B92.fm.

Ono što je novina u odnosu na druge društvene sajtove, poput Majspejsa (Myspace), jeste to što je korisnicima na raspolaganju baza Radija b92 sa preko 200.000 numera i svim emisijama. Oni tako u svoju plejlistu mogu ubaciti željenu muziku ili slušati emisije koje su propustili na Radiju B92.

"Tu su naše autentične radio emisije, svaki korisnik ima sad mogućnost da kombinuje željenu radio emisiju sa muzikom koja mu se dopada i tako kreira svoj specifičan radio program, koji je onda dovoljno da klikne jedan plej i da sluša", kaže Restak.

"Mi imamo zvaničnu informaciju da ovako nesto ne postoji u Evropi, nekoliko ih postoji u Americi i pojavili su se prošle godine", navodi Restak.

Telekom i B92 stvorili su zajedničku bazu korisnika, što znači da svi oni koji imaju Telekomov nalog za liniju putem ADSL-a ili nalog za portal MTS-a "Na dlanu" mogu bez dodatnog logovanja pristupiti B92.fm.

"Mi očekujemo da će se zaista sa ovim projektom Internet saobraćaj, broj Internet korisnika i zahtevi za kvalitetnijim brzinama značajno da porastu, jer sve ovo doprinosi tome da korisnik dobija ono što hoće veoma kvalitetno i da vrlo elegantno, sa jednim logovanjem, ostvaruje veliki broj usluga na različitim platformama, kako na portalu ’Na dlanu’ Telekoma, tako i na B92.fm", objašnjava Stojan Vatreš, menadžer za razvoj usluga Telekoma Srbije.

Servis će se finansirati reklamama tako da je za korisnike potpuno besplatan. Više o tome možete saznati na samim stranicama www.b92.fm, kao i u rubrici Kultura na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

10 h

Podeli: