Tači: Nema podele Mitrovice

Kosovska Mitrovica će nastaviti da funkcioniše kao celina i neće biti podele na sever i jug, izjavio je danas premijer Kosova Hašim Tači.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

15:20

Default images

Šef kosovske vlade izrazio je odlučnost i zalaganje kosovske vlasti za očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i fukcionisanje Mitrovice kao jedinstvenog grada. Tači je naveo da Vlada ima konkretnu stategiju za punu integraciju grada, dodavši da "severni deo Kosova sada i nadalje neće funkcionisati kao oaza kontrabande".

''Preduzećemo sve mere da bismo se postarali za očuvanje teritorijalne celovitosti. Za Mitrovicu neće postojati sever i jug. Postojaće Mitrovica u skladu sa dokumentom predsednika Ahtisarija za celo Kosovo. Radićemo za postizanje uspeha i mi smo ubeđeni u zajednički uspeh, u uspeh za integraciju, za uspeh za Kosovo i Mitrovicu, za mir i stabilnost u regionu'', izjavio je Tači.

Predsednik opštine Bajram Redžepi rekao je da je Mitrovica pripremila razvojni plan za čitav grad, koji će biti predstavljen na donatorskoj konferenciji koja će se održati u junu.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Zenun Pajaziti ocenio je da je bezbednosna situacija pod punom kontrolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: