Nikolić: DS i DSS ugrožavaju državu

Tomislav Nikolić kritikovao je DS i DSS zbog "zloupotrebe izborne kampanje i ugrožavanja državnih interesa".

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 03.04.2008.

13:53

Default images

Na konferenciji za novinare, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke je, kao primer ugrožavanja interesa, naveo odlaganje početka izgradnje autoputa između Horgoša i Požege i ratifikacije gasnog sporazuma sa Rusijom. Nikolić je te poslove nazvao "vitalnim investicijama bez kojih Srbija ne može dalje".

On je zapitao kako je tehnička vlada imala kapacitet da odloži početak izgradnje puta za 90 dana, a nema kapacitet kada je u pitanju ratifikacija gasnog aranžman.

Zamenik predsednika SRS-a je ocenio da su lažne tvrdnje da EU nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"U čije je ime onda Španac Havijer Solana išao u Prištinu, kada Španija nije priznala nezavisnost Kosova?", zapitao je Nikolić.

Takođe je ocenio da će EU pružiti podršku Demokratskoj stranci i delimično Liberalno-demokratskoj partiji u predstojećoj kampanji, ali i naveo da građani Srbije mogu da očekuju konkretnu pomoć tek ako se država odrekne suvereniteta nad Kosovom.

On je kritikovao polemiku koju je predsednik Srbije Boris Tadić imao sa listom Politika, povodom objavljivanja teksta o navodnom imovinskom stanju pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića, i ocenio da će predsednik, ukoliko pobedi još jednom na izborima, "početi da hapsi novinare".

Nikolić je rekao da će predstojeća izborna kampanja SRS-a biti skromna i da će se bazirati na skupovima na otvorenom.

Prvi skup SRS će održati u subotu u Gračanici, a dan kasnije će imati miting u Subotici.

Vučić: Sramota što naselja nemaju vodu

Kandidat SRS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sramota što prigradska naselja nemaju vodu."Sramota je da u 21. veku grad nije u stanju da obezbedi vodu prigradskim mestima koja su samo na 20 kilometara od centra grada", kazao je Vučić u Vrbovnu, u opštini Lazarevac, i dodao da su Beogradu potrebni energični ljudi koji su spremni da rade od "jutra do mraka". On je obećao da će, ako bude izabran za gradonačelnika, rešiti dugogodišnji problem snabdevanja vodom u beogradskim naseljima uz Ibarsku magistralu.

"I Čibutkovica, Dudovica, Brajovac i Stepojevac su deo Beograda i moraju imati izgrađenu infrastrukturu, kao i centar Beograda", kazao je Vučić.

On je dodao da gradska vlast mora da brine i o prigradskim naseljima, a "ne samo da sedi u kancelarijama i razmišlja kako će da uzimaju pare od provizije za asfaltiranje istih ulica nekoliko puta".

Vučić je naveo da će akcenat njegove kampanje biti briga o ljudima i najavio da će obići sva beogradska naselja - "od Bloka 45 do prigradskih mesta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: