Nikolić: Pobediću u nedelju

Kandidat SRS-a za predsednika Srbije Tomislav Nikolić u Grockoj poručio da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2008.

12:28

Default images

On je poslednjeg dana izborne kampanje obilazak beogradskih opština počeo posetom Grockoj, gde je, povodom sinoćnjeg TV duela na RTS-u s predsedničkim kandidatom DS-a Borisom Tadićem, kazao da je jasno da on nudi bolju budućnost Srbiji i da njegov protivkandidat nije imao odgovore na mnoga pitanja.

On je, u razgovoru s građanima, poručio da nije protivnik Evropske unije, već da samo traži da EU "Srbiju ceni, a ne da je gazi".

Nikolić je obećao da će se, ako bude izabran za predsednika, posle određenog vremena obratiti građanima sa istog mesta, kako bi video kako žive.

U samom finišu predizborne kampanje kandidat SRS-a za predsednika posetiće i Mladenovac, Sopot, Barajevo, Lazarevac i Obrenovac.

Vučić: SRS uverena u pobedu

Aleksandar Vučić danas je ocenio da će kandidat SRS Tomislav Nikolić pobediti u nedelju i naglasio da će uvek poštovati Ustav Srbije.

"Potpuno smo uvereni u pobedu Nikolića. To je, na najbolji način, pokazao i duel na RTS-u u kome je, u političkom smislu, Nikolić pregazio protivkandidata Borisa Tadića", rekao je generalni sekretar Srpske radikalne stranke na konferenciji za novinare.

On je zadovoljan zbog "principijelnog stava" narodnjačke koalicije da u drugom krugu predsedničkih izbora ne podrži nijednog od dvojice kandidata.

Vučić je naveo da je koalicija DSS-NS tražila od predsedničkog kandidata DS da poštuje Ustav i da je istrajala u tome, ističući da za predsednika države Ustav mora da bude "sveto pismo".

On očekujei da će završni skupovi SRS i DS večeras u Beogradu proteći u najboljem redu i da neće doći do bilo kakvih neprijatnosti.

"Nadamo se da će policija obaviti posao i da neće doći do kontakta pristalica dve stranke. Izdali smo striktna uputstva našim članovima da ne nasedaju na bilo kakve provokacije", rekao je generalni sekretar SRS.

Vučić je kazao i da će posle pobede Nikolića u izbornoj noći doći do slavlja širom Srbije ali ne pre nego što bude prebrojan i poslednji glasački listić, upozorivši protivkandidata da se "ne služi trikovima" u izbornoj noći u vezi sa rezulatatima.

Generalni sekretar SRS je naveo i da su radikali spremni da spreče svaku eventualnu nepravilnost ili ometanje glasanja na bilo kom glasačkom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: