Poslanici oprečno o Filaretu

Poslanici Skupštine Srbije danas su deo rasprave posvetili Filaretu, koji je na graničnom prelazu sa Crnom Gorom štrajkovao glađu.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2007.

15:04

Default images

Raspravu je otvorio poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Despotović, koji je kazao da radikali oštro protestuju zbog zabrane da episkop mileševski vrši službu u delu eparhije koji se nalazi u Crnoj Gori, navodeći da je to primer najgrubljeg kršenja osnovnih ljudskih i verskih prava i sloboda. Drugi su podsetili šta je Filaret radio tokom 90-ih.

Poslanik sa liste Liberalno-demokratske partije Vladan Batić kazao je da u Srbiji brzo zaboravlja i dodao da je vladika Filaret na "TV Bastilji", to jest Radioteleviziji Srbije, u jednoj ruci držao lobanju, a u drugoj mitraljez kao dokaz svetske zavere protiv Srba.

Batić je podsetio da je Filaret kršio izbornu tišinu 2000. godine, veličajući lik i delo Slobodana Milosevića.

On je dodao da nema nameru da vređa nečija verska osećanja, ali da nije moguće da ljudi koji se "kriju iza mantije" budu oslobođeni odgovornosti za svoje postupke.

Poslanica SRS-a Nataša Jovanović optužila je Batića da je povredio Ustav Srbije, ali i verska osećanja građana Srbije.

Vladika Filaret je prošao kroz najgre muke da bi izvojevao pobedu, rekla je ona i dodala da je "crnogorska separatistička vlast atakovala na Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: