Četvrtak, 12.04.2007.

22:22

Srbija bez sporazuma o olakšicama

Evropska komisija saopštila da je sklopila sporazume o viznim olakšicama sa Albanijom, BiH, Crnom Gorom i Makedonijom.

Izvor: Beta, Rojters

Default images

U komisiji su izrazili nadu da će isti sporazum uskoro biti potpisan i sa Srbijom. Kada ti sporazumi budu ratifikovani, što se očekuje do kraja godine, studenti, biznismeni i novinari steći će pravo na besplatne vize, navodi se u saopštenju komesara EU za pravdu Franka Fratinija.

"Završetak pregovora o ovom sporazumu značiće direktnu korist za građane", ističe se u saopšenju evropskog komesara.

Sporazum predviđa da će cene za izdavanje viza za sve ostale građane koji ne spadaju u povlašćene grupe ostati 35 evra, iako je EU za većinu ostalih država podigla cene za vize na 60 evra.

Balkanske zemlje će se zauzvrat obavezati da će sprečiti ilegalni boravak svojih državljana u zemljama EU, kao i ostalih državljana
koji imaju boravišnu dozvolu u nekim od balkanskih država.

Razgovori sa Srbijom o zaključivanju sporazuma su blizu završetka, ali se čeka konkretna formulacija obaveza Srbije vezano za povrtak ilegalnih migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: