Škero: Poruke o srpskom društvu

Predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović-Škero kaže da poruke upućene sudiji Mesarević pokazuju gde se nalazi srpsko pravosuđe.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2007.

07:35

Default images

"Da Srbija ima zakon o visokotehnološkom kriminalu, slanje poruka kakvu je dobila sudija Nata Mesarević ne bi bilo moguće", rekla je ona. "Radi se o poruci koja je uznemiravajuća, nije direktno preteća, ali kada se desi sve ovo što ste rekli, a to jeste tačno, onda svakako to dovodi do mnogih pitanja, šta je to što uznemirava i kako to može da se desi?", kaže Vida Petrović-Škero.

Govoreći o presudi za slučaj Ibarska magistrala, Vida Petrović-Škero kaže da sud ne može da sudi kako neko poželi. Prema njenim rečima, Vrhovni sud može da potvrdi, promeni ili vrati presudu, ali da je i dalje neizvesno kakav će biti epilog.

"Sudska odluka koja se donese predstavlja odluku sudskog veća. Za nju se ne odgovara, ona može biti procenjena jedino od strane višeg suda, koji će to svakako da uradi. Ono što pravi problem je što se ta odluka komentariše od strane poslanika, ministara i ljudi koji predstavljaju organe drugih vlasti", kaže ona.

Prema nekim procenama stručnjaka, ako Vrhovni sud Srbije bude odlučivao o presudi za Ibarsku magistralu nakon stupanja na snagu novog Zakona o krivičnom postupku, neće imati zakonsku mogućnost da predmet vrati prvostepenom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: