Istraga zbog premlaćivanja u klubu

Željko Nikač iz unutrašnje kontrole MUP-a najavio istragu protiv policajaca koji su prebili ljude u klubu Planet BIGZ.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2006.

15:39

Default images

On je rekao da su te večeri policajce napali mladići koji su kasnije bili uhapšeni. Od njih 19 većina je imala dosije u policiji, rekao je Mikač i dodao da su oni policiju napali i vređali povicima "Nož, žica, Srebrenica" i "Idite na Kosovo".

"Kada je došlo do fizičkog obračuna, policija je u pomoć pozvala Interventnu jedinicu MUP-a, koji su potom pretukli sve goste kluba. Taj deo incidenta će biti predmet unutrašnje istrage", rekao je Nikač.

Načelnik sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije Vladimir Božović prethodno je potvrdio da Sektor unutrašnje kontrole sprovodi istragu o policijskom premlaćivanju mladih u klubu Planet BIGZ.

Božović je slučajno, umesto na konferenciju o borbi protiv korupcije, u istoj zgradi došao na konferenciju o događajima u klubu BIGZ-a.

Na insistiranja novinara potvrdio je da unutrašnja kontrola od ponedeljka sprovodi intenzivnu istragu o premlaćivanju mladih: "Naš je zadatak da utvrdimo sve činjenice i okolnosti vezane za taj navedeni događaj i normalno da ukoliko utvrdimo da je došlo do prekoračenja službenog ovlašćenja i prekomernme upotrebe sile, adekvatno i reagujemo", kaže on.

"Mi ćemo zaista učiniti sve da se ta stvar istera do kraja. Već saslušavamo određene svedoke iz tog incidenta, obratili smo se Televiziji B92 koja ima neke snimke", kaže Vladimir Božović.

Klub u kome se dogodio incident saopštio je da se izvinjava ljudima koji su tom prilikom pretučeni i nudi im i besplatnu pomoć advokata, kaže Nebojša Vujošević, vlasnik kluba. Osim izvinjenja mladima zbog pretrpljenog straha i fizičkih povreda, u saopštenju kluba Planet BIGZ opisano je šta se događalo u klubu, navodeći da nije bilo incidenata pre dolaska MUP-a.

"Napominjemo da do trenutka ulaska interventne brigade u klubu nije bilo nikakvog incidenta", piše u saopštenju. Pretučeni nisu prisustvovali konferenciji jer se boje da javno pričaju otako ih je policija fizički zlostavljala tog jutra.

Podsećamo da je B92 objavio svedočenja mladih o brutalnom ponašanju policajaca koji su upali na žurku u klubu Planet BIGZ u nedelju oko 4.30 i premlatili više stotina mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: