"Tijanić i Nikitović bili u MUP-u"

Javnost je prvi put čula da su u noći predaje Milorada Ulemeka u zgradi MUP-a bili Aleksandar Nikitović i Aleksandar Tijanić.

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2006.

18:00

Default images

Kako je u emisiji Insajder rekao bivši načelnik Javne bezbednosti i bivši pomoćnik ministra policije Miroslav Milošević, u noći kada se Ulemek predao, u MUP Srbije došli su i šef kabineta Vojislava Koštunice i direktor RTS-a. Tijanić je to potvrdio, ali demantuje da je tamo bio i Nikitović. B92 u Vladi Srbije nije uspeo da proveri da li je zaista Koštuničin šef kabineta bio u MUP-u.

Zbog toga je B92 od doskorašnjeg pomoćnika Jočića, generala Miroslava Miloševića, tražio da pojasni informaciju koju je izneo u sinoćnoj emisiji Insajder.

"Meni sada nije jasno zašto generalni direktor RTS-a to povrgava, kada smo sva trojica popričali zajedno oko Legijine predaje, gde je gospodin Nikitović došao ispred Vlade Srbije, što sam ja ocenio kao odgovoran potez, da me pita da li je sve u redu, da li ima nekih problema“, kaže on.

"Ja sam njega kratko informisao, pretpostavljajući da se predsedik Vlade za to interesuje. Kratko sam ih informisao, a onda mi je rečeno da treba da dam izjavu za RTS, tu je bila TV ekipa, na čelu sa Tijanićem", kaže on.

"Ponavljam, nisam bio sam te večeri u zgradi MUP-a, bilo je tu mnogo ljudi, koji su videli druga dva gospodina", kaže Milošević. 

Danica Drašković, čiji su članovi porodice ubijeni u atentatu na Ibarskoj magistrali, za šta je glavni optuženi Milorad Ulemek, kaže da nije sporno da je službena beleška falsifikat i da je uništena zbog straha od istrage.

"Posebno sam se zaprepastila da je toga dana tamo bio i Aleksandar Tijanić, direktor nacionalne televizije i prijatelj sa kojim se viđam svaki dan i koji mi to nije rekao. Mislim da je to sramota i da treba da podnese ostavku", kaže Draškovićeva.

B92 je uputio zvaničan zahtev ministru policije Draganu Jočiću da se izjasni o najnovijim informacijama, koje ukazuju da je službena beleška sa njegovim potpisom falsifikat.

On bi trebalo da se izjasni i zbog čega u dokumentu koji je naslovljen kao službena beleška o predaji Ulemeka nije navedeno da su te noći u MUP-u bili i Nikitović i Tijanić.

Tijanić: Odbio sam razgovor s Ulemekom

Aleksandar Tijanić u izjavi za B92 kaže da je u noći Ulemekove predaje bio u zgradi MUP-a, ali negira da je s njim bio Nikitović. "Užasna je laž da je Nikitović bio, on nije bio tamo te večeri", navodi on.

"Mene su zvali iz Vlade Srbije i rekli da se dogodilo nešto krupno i da bi bilo dobro da odem sa ekipom i snimim izjavu generala Miloševića. Čitava moja ekipa može da posvedoči, ja sam došao nekih pet minuta pre nje, sačekao sam njih, a onda mi je Milošević saopštio da se Legija predao i moja ekipa je snimila njegovu izjavu", navodi Tijanić.

"Onda je on ponovo otišao gore i, dok sam ja pakovao stvari sa ekipom, on je došao i rekao da, pošto je Legija čuo da sam ja tu sa ekipom, da bi voleo da porazgovara sa mnom i da se upozna sa mnom", kaže Tijanić.

"Ja sam rekao da se celog života borim protiv Bebe i Čede, i da ne želim da budem kao oni, i da ne želim da ga vidim pre istražnog sudije. Potom sam otišao iz zgrade MUP-a", kaže Tijanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: