Požar u centru Beogradu

Oko podneva izbio veliki požar u Industriji kugličnih ležajeva u najstrožem centru Beograda. Požar ugašen, bez povređenih.

Izvor: B92

Sreda, 25.10.2006.

13:41

Default images

Do požara je došlo prilikom seljenja mašina i alata iz fabrike. Da bi se neke od mašina prenele, radnici su morali da režu pregrade i, tom prilikom je, prema rečima radnika, varnica pala na pod i zapalila ulje i piljevinu. Radnici su rekli da su pokušali da ugase požar protivpožarnim aparatom i drugim sredstvima, ali bezuspešno, jer je požar, kako su naveli, iznenada buknuo i raširio se.

U trenutku izbijanja požara u alatnici fabrike nalazilo se dvadesetak radnika, povređenih nema, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Požar je ubrzo lokalizovan, a samo pukom srećom niko od radnika ni stanara okolnih zgrada nije povređen. Prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio u alatnici fabrike, ali se vatra se proširila, zahvativši zapaljive smese sa uljem i naftom koje su se nalazile u fabričkom krugu.

"Onaj trenutak kad je požar dojavljen ne poklapa se sa trenutkom nastanka požara, i to je izazvalo požar ovako velikog obima, urušenje jednog dela krovne konstrukcije i dim koji se video u celom gradu", kaže Predrag Marić, savetnik ministra iz Sektora za zaštitu i spasavanje pri MUP-u Srbije.
(Zeka)
"To je kod naših sugrađana moglo da izazove paniku. Požar je lokalizovan, sad ide onaj finiji deo koji ne može tako brzo da se realizuje, ali ona najveća opasnost je u ovom trenutku otklonjena", kaže on.

Zaposleni u IKL-u navode da je ovih dana zbog preseljanja fabrike pažnja na zaštiti malo popustila zbog velike gužve u krugu.  "Čovek je sekao gvožđe i varnica je uhvatila ulje. To se strahovito brzo prebacilo na krov i onda nije bilo spasa", kaže Slobodan Cvetković, šef obezbeđenja IKL-a.

"Mislim da će do večeras to da se gasi, jer ima i ulja, ima i jedna kalionica, gde je izvađeno mnogo ulja koje stoji u kanisterima, to mora da brane da se ne upali", kaže Cvetković.

Zaposleni tvrde i da je izbegnuta prava katastrofa u tom delu grada, s obzirom na to da se u podrumu fabrike nalaze uskladištene velike količine ulja za loženje i nafte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: