Četvoro Srba povređeno u eksploziji

Četiri osobe su povređene večeras u Klini kod Peći kada je nešto posle 20 sati u stan Milorada Pavlovića ubačena bomba.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2006.

23:10

Default images

Kako je izjavila Kosovska policijska služba, jedna starija ženska osoba zadobila je teže povrede, dok su tri osobe lakše povređene, ali su svi van zivotne opasnosti.

Povređeni su prebačeni u regionalnu bolnicu u Peći

Stan Milorada Pavlovića, koji je prvi spski povratnik u to mesto u Metohiji, nalazi se u centru Kline. Betin izvor nevodi da je bomba najverovatnije ubačena kroz prozor.

Premijer Kosova Agiom Čeku, komesar UNMIK policije Stiven Kutiš i njegov zamenik za KPS Šeremet Ahmeti otišli su na lice mesta, a Čeku će zatim posetiti povređene u pećkoj bolnici.

Koštunica: Odmah zaustaviti zločine nad kosovskim Srbima

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica zatražio je od predstavnika međunarodne zajednice da odmah zaustave zločine nad kosovskim Srbima.

"Zahtevam u ime Vlade Srbije da specijalni izaslanik UN za pregovore o statusu Kosova i Metohije Marti Ahtisari odmah preduzme sve neophodne mere da se obuzdaju albanski separatisti u terorističkom divljanju koje neprestano sprovode nad Srbima", izjavio je večeras Koštunica.

Premijer Srbije je upozorio da je "apsolutno neprihvatljivo da ubijaju Srbe i da albanski separatisti javno prete nasiljem i ucenjuju međunarodnu zajednicu".

"Definitivno je reč o terorizmu i pred celim svetom to je obelodanjemo kao jedini argument separatista za nezavisnim Kosovom. Međunarodna zajednica mora odmah da zaustavi nasilje, ili u protivnom postaje saizvršilac zločina nad Srbima", naveo je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: