Utorak, 12.09.2006.

19:16

Ren: Rezultati otvaraju pregovore

Oli Ren izjavio je da pregovori Srbije i EU mogu biti obnovljeni istog dana kada se postignu rezultati u saradnji sa Hagom.

Izvor: B92, Beta

Default images

Evropski komesar Oli Ren danas je izrazio nadu da će "vrlo skoro doći do konkretnih rezultata" u postizanju pune saradnje srpskih vlasti s Haškim sudom.

"Mi smo spremni da nastavimo pregovore istoga dana kada Srbija ostvari punu saradnju sa tribunalom u Hagu. Imamo obnovljen mandat za pregovore sa Srbijom nakon razdvajanja sa Crnom Gorom. Nadam se da ovu izjavu neću morati često da ponavljam u budućnosti, i da ćemo, umesto toga, u kratkom roku imati konkretne rezultate", rekao je Ren.

Ren je naglasio da srpska vlada mora "u potpunosti da se usredsredi na saradnju s Haškim sudom, što mora voditi hapšenju i izručenju Ratka Mladića" tom tribunalu.

Ljajić i Vilijamson o primeni Akcionog plana

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić i američki ambasador za pitanja ratnih zločina Klint Vilijamson razgovarali su u Beogradu o saradnji Srbije s Haškim tribunalom.

Vilijamson je obavestio Ljajića o razgovorima koje je juče imao u Hagu sa predstavnicima Tribunala i objasnio da je istakao da je američka administracija zainteresovana da Akcioni plan za okončanje saradnje s Haškim tribunalom što pre bude realizovan, jer je to uslov za nastavak pregovora sa EU kao i za evroatlantske inegracije.

Ljajić je upoznao Vilijamsona sa "implementacijom Akcionog plana za hapšenje i izručenje svih haških optuženika, a posebno Mladića, i
merama koje se preduzimaju na ispunjavanju tih međunarodno preuzetih obaveza", navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju za Haškim tribunalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: