Ko će vladati Novim Pazarom

Rivalske političke grupacije Sandžaka predvođene Rasimom Ljajićem i Sulejmanom Ugljaninom održale završne skupove.

Izvor: B92

Petak, 08.09.2006.

09:59

Default images

Koalicija Zajedno za Novi Pazar, koju čine Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića, Demokratska stranka i G17 plus održala je sinoć završni miting uoči lokalnih izbora, zakazanih za nedelju 10. septembar, a dan pre biračima se obratio lider suparničke stranke SDA Sulejman Ugljanin. Oba predizborna skupa karakterisalo je prisustvo brojnih političara iz Beograda, pre svih ministara u Vladi Srbije.

Predsednik SDP-a Rasim Lajić veruje da će njegova stranka dobiti uverljivu većinu na izborima, kao i da je spreman da već u pobedeljak pruži ruku pomirenja političkim suparnicima.

Na centralnom trgu u Novom Pazaru pred oko 2.000 okupljenih građana, Ljajić je kazao da želi da se sa političkim protivnicima dogovori kako da izbori proteknu u miru.

Ljajić je poručio da će se SDP posle lokalnih izbora baviti obnovom grada, "koji je doveden na rub propasti", ali i značajnim interesima Bošnjaka u Sandžaku. "Da Bošnjaci budu svoji na svome, imaju status, da Sandžak bude region, a Novi Pazar centar regiona", rekao je Ljajić.

Lider koalicije Lista za Sandžak Sulejman Ugljanin je samo veče ranije na istom mestu zahvalio svima koji mu već 16 godina daju podršku da gradi stabilan i trajan mir, uz sigurnost i poverenje među narodima. "Mi ćemo biti most ove naše nove države i sa Bosnom i sa Kosovom i sa Crnom Gorom", rekao je Ugljanin. 

Na izborima za 47 odborničkih mesta učestvovaće deset stranaka i koalicija. U Novom Pazaru ima 69.019 birača koji će glasati na 89 biračkih mesta. Lokalni izbori će se u nedelju održati i u opštinama Sjenica, Žitište i Blace.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: