Protest u Novom Sadu

Održan je protest u Novom Sadu zbog predloženog ukidanja naziva ulice Zorana Đinđića i davanja imena jednom bulevaru po Miloševiću.

Izvor: B92, Beta

Petak, 01.09.2006.

18:46

Default images

Nekoliko hiljada članova i simpatizera Demokratske stranke i drugih novosadskih opozicionih stranaka prošetalo se danas od centralnog gradskog trga do Filozofskog fakulteta u znak protesta zbog inicijativa da se ukine ime ulice Zorana Đinđića i da se jednom bulevaru dodeli ime Slobodana Miloševića.

U Demokratskoj stranci kažu da za njih ništa ne znači to što inicijativa za ukidanje naziva ulice Zorana Đinđića možda neće biti prihvaćena, jer im podjednako smeta i to što se predlaže da Slobodan Milošević dobije svoj bulevar.

Gradski organi bi do kraja ovog meseca trebalo da raspravljaju o tome da li će Novi Sad dobiti bulevar Slobodana Miloševića i da li će ostati bez ulice Zorana Đinđića. Međutim, kada oni donesu svoju odluku, konačan sud o tim pitanjima treba da da i Ministarstvo za lokalnu samoupravu.

Strašno je ukidanje ulice sa Đinđićevim imenom

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da je strašno pokretanje procedure koja treba da dovede do toga da Novi Sad izgubi ulicu sa imenom pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.

"Mi se u stvari borimo za to da naša vrata ka civilizaciji i Evropi ostanu otvorena i siguran sam da ne postoji ni najmanja mogućnost da se vratimo nazad. Takođe sam siguran i da ćemo odbraniti ulicu Zorana Đinđića u Novom Sadu", rekao je Petrović koji je prisustvovao protestnoj šetnji.

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da Novi Sad može jedino da dobije "ulicu žrtava Slobodana Miloševića", ističući da je "Milošević sinonim zla u čitavom regionu i mnoge žrtve su rezultat njegovog delovanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: