Novo suđenje

Vrhovni sud Srbije doneo je odluku o slučaju "Ibarska magistrala" i ponovnom suđenju Radomiru Markoviću, piše Blic.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2006.

10:04

Default images

Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu bivšem prvom čoveku Državne bezbednosti Srbije kojom je za prikrivanja zločina na Ibarskoj magistrali osuđen na 10 godina zatvora, nezvanično saznaje list. Vesna Dabić, portparolka VSS-a, Ivana Ramić, portparolka Okružnog suda, i Nikola Barović, zastupnik porodica ubijenih, o toj odluci nisu obavešteni, a o tome ništa nije čula ni Danica Drašković.

Vrhovni sud Srbije odluku o slučaju "Ibarska magistrala" doneo je nedavno, rešavajući po žalbama na prvostepenu presudu Okružnog suda za ubistvo četiri funkcionera Srpskog pokreta obnove i za atenat na Vuka Draškovića. List podseća da je veće sudije Bojana Mišića 28. juna prošle godine na po 15 godina zatvora osudilo Milorada Ulemeka, bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije, i pripadnika JSO-a Nenada Ilića, Nenada Bujoševića, Leonida Milivojevića, Branka Berčeka i Duška Maričića. Radomir Marković osuđen je na 10 godina, dok su zbog pomaganja u prikrivanju dokaza osuđeni bivši šef Carine Mihalj Kertes, na tri godine, a nekadašnji čelnici saobraćajne policije Dragiša Dinić i Vidan Mijailović, na dve godine, odnosno na godinu. Optužbi su oslobođeni bivši šefovi beogradskog DB-a i policije Milan Radonjić i Branko Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: