Bolonjska deklaracija 2006/2007.

Primena Zakona o visokom školstvu koji predviđa studiranje po Bolonjskoj deklaraciji treba da počne naredne školske godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2006.

17:52

Default images

U Ministarstvu prosvete kažu da Vlada ne namera da stvara hiperinflaciju intelektualaca, a rektori univerziteta u Srbiji da su u toku pripreme kako bi što veći broj fakulteta školsku 2006/2007. počeo s novim programima. Sem drugačijeg načina studiranja, biće uvedene nove diplome, dodaci uz diplomu i indeksi, koji će sadržati mnogo više podataka od sadašnjih.

U Ministarstvu prosvete navode da je strategija Vlade da uvede srednje stručno obrazovanje posle kog bi oni koji to žele mogli da se zaposle, ali i da se omogući što lakši nastavak školovanja onima koji hoće fakultetsko obrazovanje. Ministra prosvete Slobodan Vuksanović kaže da ne mora svako da studira. "To je prošlo, davno, komunističko, Titovo vreme, kada su svi išli na fakultete i kasnije bili zapravo socijalni slučajevi ili su tavorili u nekoj društvenoj privredi", kaže ministar.

Međutim, pojedini fakulteti kritikovali su nameru Vlade da sve diplome izgledaju isto, ali ministar kaže da neko, kada nema šta da prigovori, može da kaže da na diplomi nema dovoljno jarkih boja, da nema Mikija, Šilje, Bambija, junaka Diznilenda. Ako je to jedina primedba visokom obrazovanju u Srbiji, onda smo mi prvaci sveta", zaključio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: