Uhvaćen serijski ubica

Slovenačka policija posle opsežne akcije uspela da uhvati ubicu kog traže i policija Srbije i Interpol.

Izvor: B92

Subota, 25.02.2006.

11:42

Default images

Posle surovog ubistva pretprošle noći, slovenački policajci, uz pomoć specijalaca, helikoptera i pasa, uspeli su da u okolini Ljubljane nađu i uhapse Silva Pluta. On je pre dve noći surovo silovao i ubio jednu ženu, a policija Srbije i Interpol su ga tražili zbog isto tako surovog ubistva u Aleksincu pre dve godine.

Plut je u predgrađu Ljubljane te noći upao u kuću bračnog para Ulčar, oboje ih vezao, a ženu zatim silovao i izboo nožem. Njen muž je uspeo da se odveže, pobegne do suseda i pozove policiju, ali je žena, kojoj je bio prerezan i vrat, umrla na mestu zločina.

Optužnicu protiv Pluta je sudu u Novom Mestu predala i srpska policija, zbog surovog ubistva Jasne Đosić u Aleksincu pre dve godine. Kao i prva žrtva, koju je ubio pre 16 godina, i ova pretposlednja, Jasna Đošić, ubijena je na surov način. Srpska policija je raspisala i međunarodnu poternicu za Plutom, koji je posle ubistva u Aleksincu pobegao u Sloveniju, gde se sakrivao računajući na to da ga zahvaljujući slovenačkim zakonima Slovenija neće izručiti Srbiji. 

Poslednja dva meseca je Plut intenzivno nastupao i u slovenačkim medijima, od televizije do novina. Predstavnici policije, koje su slovenački novinari pitali nije li neuobičajeno da opasan čovek poput Pluta, koga traži i Interpol, slobodno hoda okolo, tada su rekli da nemaju osnova da ga uhapse.

I na jučerašnjoj novinarskoj konferenciji u policiji je ponovljeno da nije bilo čak ni razloga da policija nadzire Silva Pluta. Pitanje koje se sada najčešće postavlja u Sloveniji je da li je surovo ubistvo poslednje žrtve ipak moglo da se spreči. Rečenica koje se sada svi sećaju je izjava majke ubijene devojke iz Aleksinca, koja je komentarišući slobodan život ubice u Sloveniji, rekla: "Nadam se samo da neko neće ponovo plakati, kao što ja plačem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: