Osvajanje Kilimandžara

Tim planinara SCG pokušaće da osvoji najviši afrički vrh na planini Kilimandžaro.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2006.

18:04

Default images

Planinari, koji za 3 dana kreću u ekspediciju, dobili su od zamenice gradonačelnika zastavu Beograda, koju će izneti i razviti kad se popnu na vrh Uhuru od 5.895 metara. Planinarsko društvo „Pobeda“ je pre tri godine započelo osvajanje najviših vrhova sedam kontinenata, a sada će se u osvajanju krova Afrike naći 24 učesnika, od čega šest žena.

„Popela sam se na najviši vrh cele Amerike! To je Akonkagva, nalazi se na Andima i visoka je 6.962 metra. Jedva čekam da se popnem na Kilimandžaro zaista, ceo taj predeo i sve to je jako zanimljivo. Ne samo vrh kao vrh, mi volimo vrhove, ali volimo i ono što ide pre vrhova“, kaže Maja Nikolić, jedna od članica tima.

Ekspedicija će na Kilimandžaru boraviti dve nedelje, od čega će uspon trajati sedam dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: