Četvrtak, 29.12.2005.

10:30

Privatizacioni savetnik za NIS

Vlada Srbije odlučila je da konzorcijum Meril Linč i Rajfajzen investment bude privatizacioni savetnik za Naftnu industriju Srbije

Izvor: B92

Default images

Ovaj konzorcijum za konsultantske usluge traži fiksnu naknadu od 900 hiljada evra i 1,2 odsto naknade za uspešno obavljen posao, što je ocenjeno kao najbolja ponuda.

Urednica internet-sajta Enerdži obzerver, Sijka Pištolova, ocenila je za B92 da je Vlada Srbije u ovom slučaju napravila dobar izbor: "Meril Linč je jedna od najrenomiranijih američkih investicionih banaka, koja ima velika iskustva kako u finansijskim transakcijama, tako i u saradnji sa naftnim gigantima. Njihova evropska podrška biće Rajfajzen investment koji takođe ima jako dobra iskustva kada je u pitanju privatizacija u energetskom sektoru u Evropi i regionu. Vlada nema razloga da sumnja da će njihov predlog za oblik privatizacije NIS-a biti dobar kako za samu Naftnu industriju Srbije, tako i za Vladu Srbije".

Pištolova objašnjava i koja je uloga privatizacionog savetnika za NIS: "Oni će pripremiti predlog buduće privatizacije NIS-a i potom će Vlada Srbije razmotriti taj njihov predlog i ukoliko odluče da je on zaista dobar, onda će ga i prihvatiti, ali takođe Vlada može i da ne prihvati savet Meril Linč i Rajfajzen investment i onda ćemo morati da se vratimo na sam početak celog procesa privatizacije što ne bi valjalo".

Izbor privatizacionog savetnika za NIS bio je jedan od uslova za uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: