Anketa: Većina za predaju Karadžića

Više od 50 odsto anketiranih građana u Republici Srpskoj misli da Radovan Karadžić treba da se preda Haškom tribunalu.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2005.

11:33

Default images

Rezultati istraživanja Agencije za sociološka istraživanja "Prajm komunikejšen" iz Banja Luke govore da se za stav da Radovan Karadžić treba da se dobrovoljno preda Haškom tribunalu izjasnilo 53,3 odsto ispitanih građana u Republici Srpskoj, dok njih 46,7 odsto smatra da on to ne bi trebalo da učini.

Protiv dobrovoljne predaje Ratka Mladića izjasnilo se 46,9 odsto ispitanika, dok njih 40,7 smatra da bi ovaj haški optuženik trebalo da se preda sudu u Hagu. Nešto više od 12,4 odsto ispitanih građana nije imalo stav o Mladićevoj predaju.

Istraživanje je pokazalo da hapšenje haških optuženika podržava 51,1 odsto ispitanika, dok njih 48,9 odsto ne podržava hapšenje.

Dobrovoljnu predaju optuženih podržava 70,5 odsto ispitanih građana, dok taj način odlaska u Hag ne podržava 29,5 odsto ispitanika.

Gotovo 35 odsto ispitanika uopšte ne podržava to da haške optuženike uhapsi policija RS, njih 13,9 odsto uglavnom to ne podržava, 21,9 odsto ispitanih građana uglavnom podržava, dok se 23,2 odsto ispitanika izjasnilo da u potpunosti podržavaju takve akcije policije RS.

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1.770 punoletnih građana RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: