"Uhapsiti sve optužene"

Rasim Ljajić kaže da će se generali predati, ako lekarska komisija ustanovi da oni u Sheveningenu imati odgovarajući lekarski tretman.

Izvor: B92

Subota, 05.02.2005.

13:43

Default images

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, koji prisustvuje okruglom stolu o stvaranju uslova za prenošenje postupaka sa Haškog tribunala na domaće pravosuđe, rekao je da su ga iz Tribunala obavestili da u ponedeljak ponovi zahtev za dolazak lekarske komisije suda, koja bi ustanovila zdravstveno stanje optuženih generala Sretena Lukića i Nebojše Pavkovića.

Oni će se dobrovoljno predati, ako lekarska komisija ustanovi da će im u Hagu biti omogućen odgovarajući lekarski tretman, rekao je Ljajić i dodao da Haški tribunal ima informacije da se četvrti optuženi, policijski general Vlastimir Đorđević, nalazi u Rusiji.

Međutim, da bi argumentacija SCG o tome da se bivši vojni komandant bosanskih Srba Ratko Mladić ne nalazi na njenoj teritoriji, bila ubedljivija, ostali optuženici, za koje se utvrdi da su u SCG, morali bi se izručiti, kazao je Ljajić. Zbog toga će, kako je rekao novinarima, svi koji budu na teritoriji SCG, biti i izručeni Tribunalu, jer zemlja više ne može da trpi negativne posledice, posebno jer je kraj marta rok za ocenu Studije o izvodivosti za pridruživanja EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: