Raskinut ugovor o privatizaciji

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji Fabrike vagona "Kraljevo" ukrajinskom Azov impeksu zbog nepoštovanja obaveza iz programa.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

16:08

Default images

Kako se navodi u sapoštenju Ministarstva ekonomije, koje je predložilo raskid ugovora, Agencija je utvrdila da Azov impeks nije ispunio obaveze prema zaposlenima niti uložio 2,7 miliona evra u Fabriku vagona u drugoj i trećoj godini od privatizacije.

Doneta je odluka i o naplati bankarske garancije i kazni iz ugovora o privatizaciji koji je Azov impeks postao vlasnik kraljevačke Fabrike vagona u aprilu 2006. godine za 200.000 evra, uz obavezu da uloži 6,5 miliona evra u modernizaciju preduzeća.

Predstavnici Ministarstva ekonomije su na sastanku sa predstavnicima sindikata, rukovodstva i vlasnika Fabrike vagona "Kraljevo" utvrdili da Azov impeks nije ispunio nijedan od zahteva Štrajkačkog odobra.

Vlasnik je do 31. decembra 2009. trebalo da ispuni zahteve Štrajkačkog odbora Fabrike vagona i isplati jednu i po platu radnicima, definiše dinamiku isplate preostalih neisplaćenih zarada i usaglasi isplatu regresa za 2006. godinu.

Ministarstvo ekonomije je predložilo raskid kupoprodajnog ugovora pošto nijedan od zahteva radnika nije ispunjen, a nisu ispunjene ni obaveze iz ugovora o privatizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: