Subota, 28.01.2012.

11:12

Bez incidenata pre i posle meča

Pre i posle utamice srpske i hrvatske reprezentacije u "Areni" nije bilo incidenata između navijača, iako je Žarko Šešum "greškom" flašom pogođen u oko.

Izvor: Tanjug

Default images

U centru Beograda brojni ljubitelji rukometa su sinoć, nešto posle 22 sata, počeli da slave pobedu domaćih rukometaša nad Hrvatskom reprezentacijom u polifinalu Evropskog prvenstva.

Kolone automobila okićenih srpskim zastavama, po tradiciji, obeležile su pobedu vozeći krugove po centru grada, na potezu između Trga Republike i Trga Slavija.

Srpska policija je, u saradnji sa hrvatskim kolegama, uoči ove utakmice, pojačala kontrolu na graničnom prelazu, dok je oko "Arene" i u centru Beograda bilo angažovano više hiljada policajaca.

Stotinak navijača rukometne reprezentacije Hrvatske, koji su u beogradskoj "Areni" organizovano pratili utakmicu svoje i rukometne reprezentacije Srbije, otišlo je nešto posle 23.15 kući.

Hrvatske navijače, koje su u hali "Arena" obezbeđivala dva kordona žandarmerije, na putu do granice pratili su pripadnici MUP-a.

Ipak, nije sve prošlo besprekorno, jer su navijači Srbije pogodili flašom našeg reprezentativca Žarka Šešuma, koji je završio u bolnici s povredom rožnjače oka, zbog čega će propustiti finalnu utakmicu.

Flaša kojom je pogođen Šešum bila je "namenjena" klupi reprezentacije Hrvatske i selektoru tog tima Slavku Goluži.

Hrvatski navijači bezbedno stigli kući

Sve navijačke grupe iz Hrvatske, koje su u Beogradu pratile rukometnu utakmicu svoje i reprezentacije Srbije, u toku noći su bezbedno, u pratnji srpske policije, prešle državnu granicu, izjavio je jutros Tanjugu načelnik pogranične policije Srbije Nenad Banović.

"Nikakvih problema nije bilo ni u Beogradu, ni na graničnom prelazu Batrovci", rekao je Banović i dodao da je u srpskom glavnom gradu ostalo malo navijača iz Hrvatske koji imaju rezervacije u hotelima.

Reč je o pojedinačnim slučajevima i oni su potpuno bezbedni, istakao je Banović.

On je najavio da se sutra ponovo očekuje dolazak navijača iz Hrvatske, zbog utakmice u kojoj će se reprezentacija Hrvatske boriti za bronzanu medalju.

"Policija će i sutra primeniti isti princip praćenja navijača od graničnog prelaza do Beograda, a po završetku utakmice ćemo se potruditi da i njih bezbedno ispratimo preko granice", naglasio je Banović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: