Ponedeljak, 04.04.2016.

16:25

Ne veruju političarima na TV, ali im daju glas

Da su izbori održani juče na glasanje bi sigurno izašlo 53% birača, a SNS bi imao najveću podršku u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji,pokazuju istraživanja Cesida.

Izvor: B92

Ne veruju političarima na TV, ali im daju glas

Kako i za koga planirate da glasate, da li izlazite na izbore, da li ste za saradnju s EU ili s Rusijom? To su samo neka od pitanja u istraživanju koje je rađeno telefonski, a u kom je ispitano 1009 ljudi.

Na pitanje -koliko verujete političaru za koga glasate dok ga gledate na TV-u, 20,8% ljudi reklo je da im veruje potpuno, 39,9% da im veruje delimično i 39,2% da im ne veruje.
Da su izbori održani juče, na glasanje bi sigurno izašlo 53% birača. Da bi verovatno izašlo na izbore reklo je 19,3% ispitanika.
Da sigurno ne bi glasalo izjasnilo se 10,8% ispitanika, a 8,6% je reklo da verovatno ne bi izašlo na birališta.
Na pitanje kome ćete dati svoj glas, za SNS bi glasalo 53% ispitanika, za koaliciju SPS-JS 13%, DSS-DVERI 8%, a za SRS 7% ispitanika.

Važno je napomenuti da je ovo istraživanje rađeno poslednje nedelje marta, pre izricanja oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju.

Cenzus bi još prešli koalicija SDS-LDP-LSV za koju bi glasalo 6% ispitanika, Pokret "Dosta je bilo" odbio bi 5% glasova, kao i DS, koja bi takođe odvojila 5 glasova.

SNS ima najveću podršku u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. Zanimljivo je i da desnicu podržava najveći broj mladih, do 30 godina.
Na pitanje kog političara biste voleli da vidite na mestu premijera, 42,9% ispitanika navelo je Aleksandra Vučića.

Nikoga je bio odgovor koji je dalo 16,7% ispitanika.

Da ne zna reklo je 15,3% anketiranih.

Ivica Dačić bi na mestu premijera voleo da vidi 5,3% ispitanika, nekog novog, mladog 3%, Vojislav Šešelj 2,3% i Saša Radulović 2,2%.

Televizija B92 u saradnji sa Cesidom od danas, svakog ponedeljka, srede i petka emituje istraživanja javnog mnjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: