Princ Čarls s poplavljenima u Velsu

Britanski princ Čarls pridružio se aktivistima Prinčevog seoskog fonda i posetio područje Somerset Levels na jugozapadu Velsa, pogođeno poplavama, javlja BBC.

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2014.

18:32

Default images

Princ od Velsa razgovarao je sa meštanima, pre nego što je krenuo u obilazak područja, čija mnoga sela su i dalje odsečene zbog poplava, a do kojih je princ Čarls stigao čamcem. Obilazak područja prinč Čarls je nastavio na prikolici traktora duž poplavljenih puteva u seoskoj oblasti Somerset Leversa.

Prinčev fond izdvojio je 50.000 funti pomoći za područje na kome je na hiljade hektara zemljišta ostalo pod vodom i čitava sela su odsečena od ostalog dela zemlje. Britanska vlada izdvojila je 300.000 funti za pomoć seoskim opštinama pogođenim obilnim zimskim poplavama, čime je ukupna novčana pomoć dostigla sedam miliona funti. Princ od Velsa pokrovitelj je Pričevog seoskog fonda, koji daje donacije za ruralne projekte i pomoć u vanrednim situacijama, dok je prinčev kum, vojvoda od Vestminstera, izdvojio još 50.000 funti za istu ugroženu oblast u Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: