"Đubretarskoj mafiji" 72 godine

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu osudilo je 16 članova tzv. "đubretarske mafije" na ukupno 72 godine i devet meseci zatvora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

19:51

Default images

Pripadnici te grupe su se teretili da su zloupotrebama u javnom komunalnom preduzeću "Gradska čistoća Beograd" sebi pribavili korist od 374 miliona dinara.

Prvostepenom presudom sud je oglasio krivim i osudio Dragana Ignjatovića i još 15 osoba zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, pranje novca i zločinačkog udruživanja, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Ignjatović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina i šest meseci, a okrivljeni Vladimir Bjelanović na četiri godine zatvora.

Predrag Dejanović osuđen je na dve godine i tri meseca zatvora, Nebojša Drulović na pet godina zatvora, Aleksandar Gajić na tri godine zatvora, a Milan Jančić na četiri godine i šest meseci zatvora.

Nenad Jokanović osuđen je na šest godina i šest meseci zatvora, Predrag Jokanović na tri godine zatvora, Milan Kuzmanov na osam godina i šest meseci zatvora, a Enver Murselji na sedam godina zatvora.

Novica Ostojić osuđen je na tri godine zatvora, Goran Puce na sedam godina i šest meseci zatvora, Dejan Rajković na deset meseci zatvora, a Nebojša Savić na dve godine i šest meseci zatvora.

Dejan Trmčić osuđen je na tri godine zatvora, a Nebojša Vukosavić na dve godine i osam meseci zatvora, naveo je Radisavljević u saopštenju.

Istom presudom od optužbe su oslobođeni Dragan Mandušić, Srđan Milovanović, Milorad Mitrović, Mirča Rašković, Radenko Živanović, Miloš Jokanović, Dušica Martić, Zoran Cvijanović i Dušan Radić, naveo je Radisavljević.

Tužilaštvo će nakon dobijanja pisanog otpravka presude i detaljne analize odlučiti o podnošenju žalbe, rekao je Radisavljević, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: