Alpi: Ubijeni sa dva hica u glavu

Sve četiri žrtve ubistva u francuskim Alpima ubijene su sa po dva hica u glavu, pokazala je autopsija, izjavio je danas francuski tužilac Erik Mejo.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

19:58

Default images

"Svih četvoro su pogođeni sa više metaka i svih četvoro su pogođeni sa dva metka u glavu. Ceo događaj se zbio u veoma, veoma kratkom vremenu", kazao je Mejo.

Mejo je rekao da, u interesu istrage, neće otkriti nikakve podatke o balističkim nalazima analize metaka iz tela žrtava, preneo je AFP.

Tužilac je potvrdio da su pripadnici francuske policije učestvovali u pretresu kuće porodice Hili u Sariju kod Londona, koja je ubijena pre tri dana u blizini jezera Ansi u francuskim Alpima i najavio da će brat ubijenog Saada al-Hilija biti saslušan u policiji.

Mejo je, međutim, upozorio da spekulaciju o svađi oko finansija između dva brata, kao motivu ubistva, ne treba uzimati kao utvrđenu činjenicu.

"On će biti saslušan u narednim danima, kao što ćemo saslušati druge članove (šire) porodice. To nije ništa više ni manje od toga", kazao je Mejo.

Tužilac je rekao da će pretres porodične kuće Hilijevih u Klejgejtu, malom selu oko 15 kilometara jugoistočno od Londona, pomoći da se napravi profil porodice odnosno sazna što više o njenom životu i istoriji, kao i o kompanijama za koje je otac radio.

Poručnik Mark de Tar, koji predvodi tim francuskih istražitelja, izjavio je da će istraga biti "duga i kompleksna".

Saad al-Hili (50), naturalizovani Britanac rođen u Iraku, njegova supruga Ikbal i tašta (74) pronađeni su ubijeni u kolima na jednom parkiralištu na jugoistoku Francuske, a nedaleko od automobila pronađeno je i beživotno telo bicikliste, lokalnog stanovnika Silvana Molijea.

U automobilu su bile dve ćerke Hilijevih - sedmogodišnja Zanaib koja je ranjena i pretučena i sada je u komi, dok je četvorogodišnja Zena, koja se krila osam sati u automobilu, ostala nepovređena.

Devojčice su, kako se veruje, jedini svedoci ubistva i trenutno su u bolnici u Grenoblu pod zaštitom policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: