6.oktobra prenos tela Karađorđevića

Posmrtni ostaci članova porodice Karađorđević u porodičnu kriptu Crkve svetog Đorđa na Oplencu biće preneti 6. oktobra ove godine.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.09.2012.

18:42

Default images

To je saospštila Jelisaveta Karađorđević, ćerka kneza Pavla i rekla da će protokol prenosa posmrtnih ostataka odrediti Vlada Srbije. Vlada je danas odobrila prenos posmrtnih ostataka kneza Pavla, kneginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića iz Lozane na Oplenac u kriptu Crkve svetog Đorđa i za predsednika organizaciononog odbora imenovala predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Član Krunskog saveta Dragomir Acović pozdravio odluku Vlade Srbije ističući da je to dobra vest i dugo očekivana odluka.

Acović je podsetio da se posmrtni ostaci kralja Petra nalaze u crvki u Čikagu, a kraljice Marije na kraljevskom groblju u Vindzoru.

Kraljica Aleksandra sahranjena je na kraljevskom groblju Tatoj kraj Atine, a kraljević Andrej u Kaliforniji, rekao je Acović.

Porodici Karađorđević, koja je vladala Srbijom do izbijanja Drugog svetskog rata, tokom komunističke vladavine, bio je zabranjen povratak u matičnu državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: