U toku istraga o napadu na Euleks

Pripadnici Euleksa priveli su pa pustili Grada Aksentijevića iz Brnjaka kod Zubinog Potoka, zbog sumnje da je juče učestvovao u napadu na vozila Euleksa.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

18:58

Default images

Njegov advokat Ljubomir Pantović je kazao da je Aksentijević uhapšen rano jutros, oko jedan sat, na administrativnom prelazu Brnjak i da je, nakon saslušanja, u toku dana pušten kući. Pantović je precizirao da je istraga protiv Aksentijevića i još nekoliko ljudi u toku, i naveo da važno to što njegov branjenik neće biti u sudskom pritvoru.

Nepoznate osobe pucale su u petak ujutro na vozilo KPS i Euleksa u selu Donje Varage, u opštini Zubin Potok. Povredjenih od vatrenog oružja nije bilo, ali je jedna pripadnica KPS, srpske nacionalnosti, zadobila povrede od stakla automobila koje se razbilo u pucanjavi.

U incidentu su oštećena dva vozila KPS i Euleksa, a istraga o tom slučaju je u toku.

Predstavnici Vlade Srbije juče su najoštrije osudili ovaj oružani napad i ponudili predstavnicima medjunarodne zajednice bilo kakvu vrstu pomoći ukoliko im je potrebna kako bi se ovaj napad rasvetlio.

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova takodje su oštro osudili oružani napad na Euleks i Kosovsku policiju, a incident su osudili i predstavnici kosovskih institucija i medjunarodne zajednice u pokrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: