Vršac: Meštani šokirani tragedijom

Dan posle tragedije u selu Ritiševu kod Vršca, gde je muškarac ubio suprugu i ćerku, a zatim izvršio samoubistvo, meštani tog mirnog mesta i dalje su u šoku.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

18:47

Default images

Tek su retki želeli da govore o tom događaju i tvrde da ne znaju šta je muškarca navelo na takav zločin.

Motivi zločina još nisu poznati. 57-godišnji Petar Balan u porodičnoj kući, hicima iz pištolja ubio je suprugu Maru i 28-godišnju ćerku Sanelu.

"Prvo je, kaž,e sa hicom udario ćerku, pa posle ženu, pa posle okreno se pa ponovo ćerku i ženu, pa došao posle u prodavnicu da kaže da je ubio ćerku i ženu", kaže komšinica Aurelija Zarev.

U trenutku ubistva u sobi su bili i Petrovi otac i majka. Otac je, kad je video šta se dešava, pobegao iz kuće, dok je majka ostala, ali je Petar nije povredio. Posle toga odlazi u prodavnicu preko puta kuće i prodavačici kaže šta je uradio. To je čuo jedan od komšija, koji je pozvao policiju.

Prema priči meštana, Petar se ubio tek po dolasku patrole. Komšije su u neverici i ne žele da komentarišu ovu porodičnu tragediju.

U razgovoru sa meštanima dobili smo kontradiktorne informacije. Dok jedni tvrde da je Petar bio alkoholičar i da se često svađao sa ženom, drugi to negiraju i kažu da nisu mogli ni da zamisle da tako nešto može da se desi.

Petar je ostao bez posla portira, odakle mu i pištolj kojim je ubio ženu i ćerku. Posle toga sve je palo na leđa žene, koja je radila kao čistačica u bolnici i tako iškolovala ćerku, koja je nedavno završila fakultet i vratila se u porodičnu kuću .

Meštani ovog mirnog i malog banatskog sela zaprepašćeni su zločinom koji se sinoć dogodio i kažu da tako nešto ne pamte na ovim prostorima. Retko ko je i hteo da govori u kameru o zločinu koji se sinoć dogodio ovde, da se ne bi zamerali, jer se svi poznaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: