Šestočlana porodica živi sa 14.000

Šestočlana porodica Damnjanović iz Mišara kod Šapca izdržava se od 14.000 dinara socijalne pomoći. Roditelji su bez posla i ne mogu deci da kupe knjige i odeću.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

11:48

Default images

Damnjanovići svaki dan broje koliko će još dugo imati krov nad glavom. Suteren kuće na Mišaru ustupili su im humani ljudi i na neko vreme odložili agoniju.

Sa 14.000 socijalne pomoći, jedva uspevaju njih šestoro da se prehrane, a za drugo ne stiže.

"Nisam kupila ni knjige, nije bilo novca. Za tih 14.000 sam kupila hranu. Nisam im kupila ni patike, niti sam ih spremila za školu, jer nemam od čega", kaže Ljiljana Damnjanović.

Suprug Dejan je bolestan, ali ne može kod lekara jer nema overenu knjižicu. Ljiljana je srećna što su deca zdrava, jer za privatne preglede namaju novac.

Najstariji Marko krenuo je u peti razred. Svestan siromaštva, ne raduje se mnogo školi, jer nema odeću ni knjige: "Drugari su mi davali i knjige i sveske i sve. Sad ni oni ne daju".

Poslednjih 11 godina Damnjanovići se sele iz stana u stan. Jelena Nikolić ih je prihvatila bez novca, da privremeno budu kod nje.

"Stanovala je u nekoj socijalnoj kući, u jednom odeljenju. Ni kupatilo nije imala. Ja sam se sažalila i primila je, ali na neko vreme", kaže Jelena Nikolić.

Odavde nemaju kud, a moraće, jer se vlasnica kuće seli. Gde i kuda dalje, ne znaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: