SAD: Keljmendi regionalni narkobos

Američka administracija direktno je označila Nasera Keljmendija, sarajevskog biznismena kosovskog porekla, za regionalnog narkobosa, saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Nedelja, 03.06.2012.

23:59

Default images

Keljmendi je, kako navodi list, ključni čovek za drogu, duvan, meso...

Nakon što je Keljmendija predsednik SAD Barak Obama označio kao narkobosa u specijalnom izveštaju Bele kuće, američka Savezna centralna banka poslala je preko Interpola zahtev za blokiranje njegove imovine. Zahtev će biti aktivan kada odluku o tome donese komisija Evropske unije.

Keljmendi se ne tako davno nagodio sa crnogorskim tužilaštvom i priznao da je velelepni hotel "Kaza grande" u Ulcinju sagradio nelegalno. Kao vrstu kazne, platio je 10.000 evra donacije jednoj školi i vrtiću.

Pre nekoliko meseci crnogorskoj javnosti se u jednom intervjuu predstavio kao biznismen od petnaeste godine, patriota, koji je lobirao i glasao za nezavisnost Crne Gore i direktno pomagao DPS u tom procesu. Iz te partije je saopšteno da su ponosni što je gospodin Keljmendi podržao taj projekat.

"Novosti" su u martu ove godine pisale o švercerskim rutama pod njegovom kontrolom.

"On je ključni čovek na svih sedam švercerskih puteva koji vode od Crne Gore ka Kosmetu. Toliko je dobro uhodanih švercerskih staza kojima tutnje i šleperi. Aktivni su i konjski karavani, registruju ih strane obaveštajne službe, koje raspolažu vrlo jasnim satelitskim snimcima, dokazima šverca droge, duvana, nafte, smrznutog mesa, a bogami, i oružja - tvrdi upućeni izvor "Novosti".

List navodi i da jedna od najvažnijih švercerskih ruta vodi iz Crne Gore, preko planine Hajle, do sela Boge Hadžovići, koje je "jedva" na teritoriji Kosova, gde je u vikendici Nasera Keljmendija dugo bio švercerski štab.

"Tu je vršena primopredaja narkotika, posebno heroina, odakle su kuriri kretali prema Rožajama, čak i na kros-motociklima, tako da je u policijskim analima zabeleženo i nekoliko potera za maskiranim motociklistima, od kojih su neki, ipak, dopali zatvora", objašnjava izvor "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: