Iranski ajatolah opet preti Izraelu

Bilo kakav napad Izraela na Iran vratiće se jevrejskoj državi "kao grom", kaže iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.06.2012.

23:50

Default images

Američka državna sekretarka Hilari Klinton rekla je u Stokholmu da takve pretnje protiv Izraela nisu ništa novo.

Hamnei je kazao da su sumnje međunarodne zajednice da Iran nastoji da proizvede nuklearno oružje zasnovane na "lažima" i insistirao je da su sankcije zavedene njegovoj zemlji bile bez ikakvih posledica i da su samo ojačale njene stavove, javio je AFP.

U njegovom govoru koji je prenosila državna televizija, povodom 23-godišnjice smrti osnivača Islamske Republike, ajatolaha Ruholaha Homeinija, nije bilo nikakvih naznaka da se Iran sprema da učini ikakve ustupke povodom svog kontroverznog nuklearnog programa, primećuje francuska agencija. Umesto toga, on se "obrušio" na iranske neprijatelje Izrael i SAD.

"Ukoliko Izraelci naprave bilo kakav pogrešan korak ili preduzmu neku akciju te vrste, to će im se obrušiti na glavu kao grom", rekao je Hamnei.

Jevrejske država, nastavio je on, oseća se "ugroženom" i "zaplašenom" nakon što je izgubila svog saveznika predsednika Egipta Hosnija Mubaraka.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton rekla u Stokholmu na konferenciji za novinare da pretnje Irana Izraelu nisu ništa novo i dodala da će stav o Teheranu doneti na osnovu njegovih postupanja na predstojećim razgovorima o iranskom nuklearnom oružju u Moskvi.

"Očekujemo da vidimo šta će Iran konkretno doneti za pregovarački sto u Moskvi", rekla je Klintonova.

"Mi želimo da vidimo diplomatsko rešenje problema. Sada imamo mogućnost da dođemo do njega, i nadamo se da ta prilika neće biti propuštena, zbog dobrobiti svih nas", dodala je ona.

Razgovori između Irana i grupe P5+1 država - SAD-a, Britanije, Francuske, Rusije, Kine plus Nemačke, oživeli su ove godine i biće nastavljeni presudnom rundom u Moskvi 18. i 19. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: