Bin Laden potrošio sve na džihad

Novi lider terorističke organizacije Al Kaida Ajman al Zavahri kaže da je njegov prethodnik Osama Bin Laden potrošio svo svoje lično bogatstvo na džihad.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.06.2012.

18:18

Default images

U vreme kada je na računima na svoje ime imao samo 55.000 dolara, Bin Laden je potrošio 50.000 dolara na napade na ambasade, izjavio je Al Zavahri u drugom nastavku serije video snimaka pod nazivom "Dani sa imamom" koja je kasno sinoć postavljena na jedan džihadistički internet sajt.

Zavahri tvrdi i da je Bin Laden živeo asketskim životom i da je bio škrt u trošenju novca na bilo šta osim na džihad i gostoprimnstvo.

Nekadašnji vođa Al Kaide je bio spreman da kupi čitavo krdo ovaca kako bi poslužio pečenje gostima dok je sam uglavnom živeo na hlebu i povrću, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: