NUNS osudio Dodikove pretnje

NUNS je najoštrije osudilo pretnje predsednika RS Milorada Dodika novinarki iz Banjaluke Ljiljani Kovačević, kao i to što joj je uskratio pravo na rad.

Izvor: Beta

Nedelja, 03.06.2012.

14:39

Default images

"NUNS će o incidentu obavestiti sve međunarodne asocijacije i zatražiti punu zaštitu za koleginicu Kovačević. Od predsednika RS i ostalih državnih organa RS zahtevamo da koleginici Ljiljani Kovačević odmah omoguće pravo na nesmetan rad i izveštavanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "posebno brine činjenica da proterivanje Ljiljane Kovačević sa konferencije za novinare nastavak njenog višegodišnjeg progona, kao i to što je izostala javna solidarnost kolega koji su prisustvovali vređanju i isterivanju Ljiljane Kovačević sa konferencije za novinare".

"NUNS je zaprepašćen i time što je Dodik svoj obračun sa novinarkom i agencijom Beta izveo na zajedničkoj konferenciji sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem. To može sugerisati da su i državni organi Srbije saglasni sa ovakvim postupanjem prema novinarima i medijima, posebno što je izostala reakcija Dačića", dodaje se u tekstu.

NUNS ocenjuje da je "nesumnjivo da osionost i bahatost predsednika RS pokazuju njegov odnos prema temeljnim vrednostima demokratije, medijima i javnosti".

Predsednik RS Milorad Dodik juče je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u palatu Predsednika RS. On joj se takođe obratio neprimerenim rečima kako bi je isterao sa konferencije za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: