EP za viznu liberalizaciju Kosovu

Izvestiteljka EP za Kosovo Tanja Fajon kaže da očekuje da odluke u okviru liberalizacije viza za Kosovo "ne umanje ništa od integriteta i nezavisnosti" Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

18:57

Default images

Fajonova, koja je ispred Evropskog parlamenta zadužena za liberalizaciju viza EU za građane Kosova, rekla je da očekuje "sve odluke koje se donose u Briselu budu takve da ne umanjuju ništa od integriteta i nezavisnosti Kosova".

Evropski parlament podržava širenje Evropske unije i liberalizaciju viza za Kosovo, rekla je ona.

"Nije dobro da građani Kosova nastave da i dalje žive iza zatvorenih vrata zapadnog Balkana. Svesni smo toga i nadamo se da ćemo narednih meseci videti jasan napredak u vezi sa Kosovom", kazala je Fajonova na sastanku s ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem.

Fajonova je ocenila i da su "institucije Kosova u prošlosti učinile mnogo da se stigne do ovakve situacije, ali da mnogo zavisi od situacije na terenu".

U saopštenju kosovskog ministarstva navedeno je da se delegacija iz Evropskog parlamenta sastala s predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: