Rumunija podržava put Srbije ka EU

Rumunija očekuje da će Srbija u martu dobiti status kandidata za članstvo u EU kaže šef rumunske diplomatije Kristijan Dijakonesku.

Izvor: Beta

Petak, 03.02.2012.

22:51

Default images

Dijakonesu i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić razgovarali su u Minhenu, gde se održava međunarodni skup o bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije.

Rumunski ministar je izrazio nadu da će Srbija dobiti status kandidata u februaru i da će to biti potvrdjeno na Evropskom savetu koji će biti održan 1. i 2. marta.

Jeremić je zahvalio za konstantnu podršku Rumunije Srbiji na njenom evropskom putu i naglasio da će 2012. godina biti test za proevropske političke snage u SRbiji, u kontekstu parlamentarnih i predsedničkih izbora.

Dijakonesku se u Minhenu sastao i sa evropskim komesarom sa proširenje Štefanom Fileom, s kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana.

Tom prilikom šef rumunske diplomatije rekao je Fileu da Rumunija podržava davanje Srbiji statusa kandidata i ocenio da bi to bio značajan signal za zemlje zapadnog Balkana da će se proces proširenja EU nastaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: