Rodić: Ja sam jedini vlasnik Kurira

Aleksandar Rodić odgovarajući na optužbe Zorana Ostojića, poslanika LDP-a, kaže da je on jedini vlasnik dnevnog lista "Kurir". Rodić najavio tužbu zbog klevete.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 14.12.2011.

14:26

Default images

Naime, Ostojić je naveo da je stvarni vlasnik "Kurira" Dušan Bjelopetrović, koji je, kako kaže, dugogodišnji visoki, poverljivi i uticajni državni službenik i funkcioner i specijalni savetnik u Ministarstvu pravde".

Rodić, pak, tvrdi da niko izvan njegove porodice nikada nije imao bilo kakv udeo u "Kuriru", te da Ostojić ne mogu pokazati nikakav dokaz da je ovaj list dobio novac od države za pomoć medijima, jer dokaz ne postoji.

"Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije je u svom dopisu jasno stavilo do znanja da Kurir nije dobio pomoć države ni u 2009. ni u 2010. a ni u ovoj godini. Nama je država jedino uzimala novac. To svi znaju" , naveo je Aleksandar Rodić u svom saopštenju dostavljenom medijima.

On je naveo da će iznesene laži i podmetanje iz LDP-a imati samo jedan epilog, te je najavio tužbu protiv Čedomira Jovanovića i Zorana Ostojića zbog kleveta i štete koje su naneli "Kuriru".

Poslanik LDP Zoran Ostojić ranije danas na konferenciji za štampu izneo je tvrdnju da "centri moći u vlasti" posredstvom "Kurira" sprovode akciju uspostavljanja potpune kontrole nad ključnim štampanim medijima.

Suština te operacije, naveo je Ostojić, jeste namera da se kroz niz "prikrivenih aranžmana" otkupi udeo nemačkog "Vaca" u kompanijama koje su izadavači dnevnih listova "Politika", "Večernje novosti" i "Dnevnik".

Ostojić je novinarima u parlamentu rekao da se list "Kurir" i njegov vlasnik "pojavljuju samo kao paravan za direktan uticaj i političko-poslovne poduhvate grupe moćnih pojedinaca iz vlasti".

"U tom cilju, krovni (okvirni) ugovor sa Peterom Langeom, odnosno kompanijom Vac, u ime ove grupe su u Dizeldorfu u Nemačkoj, 10. novembra ove godine, potpisali Aleksandar Rodić (vlasnik Kurira) i Dušan Bjelopetrović, stvarni vlasnik, odnosno predstavnik pravih vlasnika Kurira”, naveo je Ostojić.

"Sada se namerava da se kao finansijer kupovine akcije pojavi konzorcijum domaćih firmi, pod posrednom kontrolom vladajućih krugova DS-a. Time će novac namenjen preuzimanju Politike, Novosti i Dnevnika, posredno iz državnih izvora, preko konzorcijuma, kao posrednika, otići Kuriru, koji će formalno kupiti akcije i postati vlasnik u te tri dnevne novine", rekao je poslanik LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: