Marko Milošević oslobođen krivice

Sudija Gordana Vidojković odbila je tužbeni zahtev otporaša Nebojše Sokolovića i oslobodila krivice Marka Miloševića i petoricu njegovih saradnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2011.

17:25

Default images

Oni su se teretili za nanošenje teških telesnih povreda pre 11 godina, a oslobođeni su zbog apsolutne zastarelosti krivičnog dela.

U dokaznom postupku, međutim, nije utvrđeno da je Sokolović pre 11 godina zadobio povrede koje su ugrozile njegov život ili ostavile trajne posledice.

Sud danas nije prihvatio zahtev da se Sokolović neposredno medicinski pregleda, a veštačenje povreda izvršeno je na osnovu medicinske dokumentacije iz 2000. godine.

Sokolović kaže da nije iznenađen presudom.

Trojica članova Otpora u Požarevcu Nebojša Sokolović, Radojko Luković i Momčilo Veljković pretučena su 2. maja 2000. godine u centru Požarevca. Sokolović i Luković tada su zadobili teške povrede.

Veće sudije Vidojković je 2008. oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za teške telesne povrede Lukoviću i Sokoloviću, a tužba protiv Miloševića je odbijena.

Naredne godine Okružni sud je ukinuo rešenje, a tadašnji Opštinski sud pre ponovnog odlučivanja obustavio je postupak po tužbi Lukovića, koji je u međuvremenu preminuo.

I ovo rešenje ukinuo je Okružni sud, ali je veće sudije Vidojković ponovo donelo identično rešenje.

Posle ponavljanja žalbe Apelacioni sud je, tri dana pre nastupanja apsolutne zastarelosti, potvrdio rešenje prvostepenog suda, da bi nakon toga Osnovni sud obustavio postupak i u odnosu na oštećenog Sokolovića. Apelacioni sud u Beogradu poništio je to rešenje.

Postupak se vodi od 2001. godine, a tužilaštvo je dva puta odbilo da preuzme gonjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: