Radnici noće u magacinu s oružjem

Oko 150 radnika “Zastave oružje” provešće noć u magacinu municije i gotovog naoružanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

23:12

Default images

I dok rukovodstvo tvrdi da ovo nije način da se sa državom uspostavi socijalni dijalog, u sindikatu ne isključuju mogućnost eskalacije protesta.

U skladištu municije i oružja na poljskim krevetima kragujevački oružari su rešili da se bore protiv neizvesnosti koja, kako tvrde, traje poslednjih 20 godina. Oni se nadaju da će država imati sluha za fabriku sa tradicijom dugom više od vek i po.

Reakciju Ministarstva odbrane da je stanje u fabrici posledica nagomilanih problema i zastarele tehnologije, predsednik samostalnog sindikata “Zastave oružje” Dragan Ilić ocenjuje kao šturu.

Na pitanje kako Vlada može da reši problem ako su tradicionalna tržišta na kojima danas besne ratovi zatvorena, Ilić odgovara da problem sa izvozom nije u poziciji u svetu, već, kako kaže, u političkoj poziciji naše zemlje. A u magacinu smo zatekli i direktora Radeta Gromovića, koji je ponovio da ovo nije način da se radnici bore za bolje sutra. Kaže da je pre svega došao da ukaže štrajkačima na to da proizvode koji se tu skladište moraju da čuvaju kao svetinju.

Direktor “Zastave oružje” i obezbeđenje koje je organizovao sindikat uveravaju građane Kragujevca da je stanje u fabrici bezbedno i da nema mesta za brigu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: