Anan posetio mirovne snage u Libanu

Generalni sekretar UN Kofi Anan posetio je mirovne snage UN na jugu Libana i obišao libansko-izraelsku granicu.

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2006.

17:27

Default images

U štabu UNIFIL-a u obalskom gradu Nakura, Anan se sastao sa komandantom mirovnih snaga, francuskim generalom Alenom Pelegrinijem, koji će tu dužnost obavljati do februara sledeće godine. UNIFIL, koji sada broji oko 2.000 vojnika, trebalo bi da uskoro dobije pojačanje od još najviše 15.000 ljudi. Tokom posete, Anan je rekao da bi se, uz dobru volju, moglo raditi brže nego sada.

"Postoje neka ključna pitanja na koje su obe strane sve osetljivije i koja moramo da rešimo. Veoma brzo moramo pronaći rešenje za otete vojnike, a tu je i pitanje zarobljenika sa kojim se takođe moramo suočiti. Pred nama je i pitanje embarga koji Izrael drži nad libanskim morem, kopnom i vazduhom, a koji je ponižavajući za Liban", rekao je Anan.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija je u helikopteru nadleteo "plavu liniju" razdvajanja između Izraela i Libana koju su odredile Ujedinjene nacije. Anan je sa juga Libana otputovao u Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: