SNS: Posle Nikolića, sa SPS o vladi

Lideri naprednjaka razgovarali su danas sa svojim doskorašnjim liderom Tomislavom Nikolićem u Predsedništvu Srbije o formiranju buduće vlade.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

12:51

Default images

Naprednjaci su došli u svom najjačem sastavu od Skupštine, gde su najbrojnija poslanička grupa, do Predsedništva i svog doskorašnjeg lidera.

Tomislavu Nikoliću preneli su da bi svaka vlada bez SNS-a bila nelegitimna i da imaju plan sa kim bi pregovarali.

“Mi ćemo već koliko danas uputiti poziv predstavnicima SPS-a. Čekamo njihov odgovor, a onda ćemo da vidimo. Naš predlog je da vlada ima 12 ministarstava samo, naš predlog je da zakonom o javnim nabavkama uštedimo oko 600 miliona evra na godišnjem nivou”, kazao je vd predsednika SNS Aleksandar Vučić novinarima posle današnjrg sastanka.

Na pitanje novinara šta se kod naprednjaka promenilo, s obzirom na to da do sada nisu bili oduševljeni saradnjom sa socijalistima i mogućnošću da prave koaliciju, Vučić je rekao:

“Nemam pravo ni svoje lične, ni stranačke stavove koji nisu promenjeni da stavljam u prvi plan, već interes Srbije, a to šta bi ko radio bilo bi dogovoreno u tim razgovorima.”

Razgovore Vučić najavljuje i sa Demokratskom strankom Srbije - do kraja nedelje očekuju susret sa Vojislavom Koštunicom.

Predsednik Nikolić nije se obraćao novinarima, pa je iz novog predsedništva prosleđeno saopštenje:

“Predsednik Nikolić istakao je da je ekonomska i socijalna situacija u Srbiji izuzetno teška i da je zbog toga potrebno što pre formirati Vladu, kojoj će osnovni prioritet u radu biti otvaranje novih radnih mesta, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i privlačenje novih domaćih i stranih investitora.”

Tomislav Nikolić već je za sredu zakazao sastanak sa demokratama, a pre predsednika Srbije, njegovog naslednika na čelu stranke pre nekoliko dana novinari su slikali na prijemu u italijanskoj ambasadi u razgovoru baš sa Borisom Tadićem.

“Uvek pristojno i civilizovano razgovaramo, uvek se pozdravimo ali nije bio naročito prijatan”, prokomentariso je taj susret Vučić.

Nije bio naročito prijatan ni odlazak koalicije “Pokrenimo Srbiju” iz Pionirskog parka. Gospođa koja je želela da razgovara sa Aleksandrom Vučićem pretila je da će baciti bombu, pa su je naprednjaci poveli ka Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: